Новини

Почти всеки трети човек има проблем с хемороидите, Магистър фармацевт Александра Миткова

Днес ще Ви запознаем с магистър фармацевт Александра Миткова. Тя е завършила фармация в Медицински университет-Пловдив през 2010 г. Вече 10 години работи като фармацевт. Управител е в аптеки “Медея”. Обича специалността си и работи с удоволствие на първа линия, като всеки ден се среща с пациенти и ги консултира. Може ли фармацевтът да бъде … Continue reading “Почти всеки трети човек има проблем с хемороидите, Магистър фармацевт Александра Миткова”

Прочети повече
5 важни неща, които трябва да знаеш за хемороидите

Хемороидите не са тема, за която човек се замисля, освен ако не се сблъска пряко със симптомите. Фактът, че всички хора всъщност имат хемороиди, е малко известен. Може и да звучи стряскащо, но е самата истина. Хемороидите са нещо напълно нормално за всеки човек. Всъщност представляват кръвоносни съдове, разположени в аналния канал, които дават допълнителна … Continue reading “5 важни неща, които трябва да знаеш за хемороидите”

Прочети повече
При безплатните профилактични прегледи в 22 града – над 60% от хората са диагностицирани в ранни стадии на хроничната венозна болест

Четвъртото издание на „Вземи краката си в ръце активно“ – националната информационна кампания за хроничната венозна болест регистрира рекорден интерес Резултатите от безплатните медицински прегледи потвърдиха тревожната тенденция, че разширените вени или т.нар. хронична венозна болест продължава да се подценява и да не се лекува. Статистиката от прегледите сочи, че 50% от хората не предприемат … Continue reading “При безплатните профилактични прегледи в 22 града – над 60% от хората са диагностицирани в ранни стадии на хроничната венозна болест”

Прочети повече
„Не подценявайте разширените вени!“ предупреждава магистър-фармацевт Мария Каназирева

Те са заболяване, което трябва да се лекува системно и не са само естетичен проблем Въпрос 1: Кои са най-честите оплаквания, за които споделят пациентите Ви, търсещи решение на неприятните разширени вени? Кои симптоми предизвикват най-голямо притеснение? Отговор: Често хората, които страдат от разширени вени, а това са най-вече представителките на нежния пол, защото те … Continue reading “„Не подценявайте разширените вени!“ предупреждава магистър-фармацевт Мария Каназирева”

Прочети повече
Вземи краката си в ръце с Краченица

Кой не е чувал за ръченица? Българските народни танци са известни с красотата си и огромната полза за тялото и духа. Именно те са вдъхновението, довело да създаването през 2021 г. на танца Краченица. Новата танцова стъпка е замислена специално с грижа за активни и красиви крака и може да се практикува , за да … Continue reading “Вземи краката си в ръце с Краченица”

Прочети повече
Деси Бакърджиева: Моят маршрут срещу разширените вени

“Разширените вени се появяват в сравнително ранна възраст и засягат около 50% от населението. За съжаление това социално значимо заболяване често остава недиагностицирано и нелекувано, а това може да доведе до сериозни последици. Ето защо съм много мотивирана да подпомогна кампанията, която се провежда от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология и … Continue reading “Деси Бакърджиева: Моят маршрут срещу разширените вени”

Прочети повече
Интервю на доц. Петков в „100% будни“ по БНТ за Националната информационна кампания “Вземи краката си в ръце активно”

За традиционната кампания „Вземи краката си в ръце активно“, която се провежда през последните четири години от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиолигия съвместно със сайта venite.bg и всички интересни инициативи, които се случват.    За мисията на кампанията – повишаване на информираността; за причините, основните начини за превенция, необходимостта от … Continue reading “Интервю на доц. Петков в „100% будни“ по БНТ за Националната информационна кампания “Вземи краката си в ръце активно””

Прочети повече
БТВ Духът на здравето при д-р Щонова е доц. Димитър Петков

Гост в “Духът на здравето” при д-р Щонова е доц. Димитър Петков – той ще разкаже как за четвърта поредна година Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, съвместно със сайта venite.bg провежда своята традиционна кампания, която има атрактивното мото “Вземи краката си активно в ръце”. Мисията на тази кампания е да повиши … Continue reading “БТВ Духът на здравето при д-р Щонова е доц. Димитър Петков”

Прочети повече
Водещи  лекари в областта на венозната патология излязоха с консенсусно становище за лечението на хроничната венозна болест

Ролята на здравните специалисти за разясняване пред пациентите на необходимостта от навременна и постоянна грижа за венозното здраве е от ключово значение, твърди проф. д-р Веселин Петров Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология излезе с общо становище, свързано с хроничната венозна болест. Какво наложи тази стъпка?Консенсусното становище е разработено от водещи … Continue reading “Водещи  лекари в областта на венозната патология излязоха с консенсусно становище за лечението на хроничната венозна болест”

Прочети повече
Деси Бакърджиева става лице на Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“

Популярната актриса се присъединява към #ОтборСМисия за трети път в подкрепа на по-добрата информираност на българите относно хроничната венозна болест Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, която се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА), съвместно със сайта venite.bg, навлиза в своята активна фаза. За четвърта поредна … Continue reading “Деси Бакърджиева става лице на Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“”

Прочети повече
Информация относно безплатните профилактични прегледи

Във връзка с предстоящото провеждане на безплатните профилактични прегледи в рамките на Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“ 2022, бихме искали да ви съобщим: Графикът по градове се подготвя и ще бъде публикуван на сайта ни в средата на месец май Записването ще се извършва само онлайн в платформата за резервации Следете … Continue reading “Информация относно безплатните профилактични прегледи”

Прочети повече
Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“ стартира за четвърта поредна година

Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, която се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА), съвместно със сайта venite.bg, стартира за четвърта поредна година. Водещи лекари в областта на венозната патология у нас излязоха с общ призив за  необходимостта от повишаване на информираността на здравните специалисти … Continue reading “Националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“ стартира за четвърта поредна година”

Прочети повече