Къде е истината за хемороидите


Опитваш се

да се наслаждаваш

на живота,

но просто не можеш...

Опитваш се

да се наслаждаваш

на живота,

но просто не можеш...

опитваш се да се наслаждаваш на живота, но просто не можеш
опитваш се да се наслаждаваш на живота, но просто не можеш
опитваш се да се наслаждаваш на живота, но просто не можеш

Мит или истина

Няма да повярваш колко митове има за хемороидите – време е да ги развенчаем.
Виж във видеата кои са най-често срещаните.

Мит 1: Запек

Онзи момент, който изглежда сякаш никога няма да приключи. Но дали запекът има връзка с хемороидите? Виж видеото, за да разбереш.

Мит 2: Люто

Няма как, всички си го мислим, когато се наслаждаваме на някоя любима пикантна вкусотия. Но дали има връзка с хемороидите? Видеото ще даде отговор на въпроса.

Мит 3: Кървене

При всички положения неприятна ситуация, която има нужда от консултиране с лекар. Мит или истина е връзката между ректалното кървене и хемороидите? На един клик си от отговора.

Мит 4: Заседяване

Напоследък често ни се случва вкъщи или в офиса да не се движим часове наред. Може ли продължителното заседяване и липсата на редовно движение да причинят поява на хемороиди? Има само един начин да разбереш: гледай видеото.

Съвети

След като знаеш митовете, можеш да се въоръжиш и с няколко полезни съвета за борба срещу хемороидите. Така вече няма какво да ти се опре.

  • Важно е да се храниш в едни и същи часове – така храносмилателната система работи по-добре. Разпределяй приема на храна равномерно – най-добре четири пъти дневно.
  • Стреми се да консумираш повече сурови плодове и зеленчуци, богати на фибри и вода, както и пълнозърнести храни.
  • Пий повече вода – поне литър и половина на ден.
  • Избягвай честата консумация на месо, риба, яйца и млечни продукти, тъй като предразполагат към запек. Изключи от менюто пържени, престояли и консервирани храни.
  • Посещавай тоалетната по голяма нужда по едно и също време на деня и не се напъвай при изхождане.
  • Поддържай добра физическа активност всеки ден.

Важно

Ако все пак усещаш симптоми на хемороиди като анална болка, кървене, сърбеж и парене, не допускай проблемът да стане по-сериозен. Вземи мерки навреме – сподели за хемороидите със своя лекар или фармацевт.