Научи още за хемороидите и как да си върнеш комфорта


Няма да повярвате колко митове има свързани с хемороидите.

Време е да ги развенчаем. Ето и някои от най-често срещаните.

Мит 1: Запек

Онзи момент, който изглежда сякаш никога няма да приключи. Но дали той има връзка с хемороидите? Виж видеото, за да разбереш.

Мит 2: Люто

Няма как, всички си го мислим, когато се наслаждаваме на някоя любима пикантна вкусотия. Но дали има връзка с хемороидите? Видеото ще даде отговор на въпроса дали
е нужно да се притесняваш.

Мит 3: Кървене

При всички положения неприятна ситуация, която има нужда от консултиране с лекар. Мит или истина е връзката между ректалното кървене и хемороидите? На един клик си от отговора.

Мит 4: Заседяване

Напоследък често ни се случва вкъщи или в офиса да не се движим часове наред. Може ли продължителното заседяване и липсата на редовно движение да причинят поява на хемороиди? Има само един начин да разбереш.

Съвети

След като знаеш митовете, можеш да се въоръжиш и с няколко полезни съвета за борба срещу хемороидите. Така вече няма какво да ти се опре.

  • Важно е да се храниш в едни и същи часове – така храносмилателната система работи по-добре. Разпределяй приема на храна равномерно – най-добре четири пъти дневно.
  • Стреми се да консумираш повече сурови плодове и зеленчуци, богати на фибри и вода, както и пълнозърнести храни.
  • Пий повече вода – поне литър и половина на ден.
  • Избягвай честата консумация на месо, риба, яйца и млечни продукти, тъй като предразполагат към запек. Изключи от менюто пържени, престояли и консервирани храни.
  • Посещавай тоалетната по голяма нужда по едно и също време на деня и не се напъвай при изхождане.
  • Поддържай добра физическа активност всеки ден.

Важно

Ако все пак усещаш симптоми на хемороиди като анална болка, кървене, сърбеж и парене, не допускай проблемът да стане по-сериозен. Вземи мерки навреме – сподели за хемороидите със своя лекар или фармацевт.